Vad du ska leta efter när du köper hörlurar till företagets anställda?

Vad du ska leta efter när du köper hörlurar till företagets anställda? | Hearpro

Från att ta emot samtal i en lugn och fridfull miljö för de anställda, har miljön med öppna landskap och tekniskt utveckling gjort att vi mer och mer använder hörlurar. Det blivit nödvändigt för företagen att hålla ett lager av god kvalitet hörlurar. De flesta brukar köpa det mesta av vår produkt online. Hörlurar är en av de mest sålda produkter för de flesta e-handel webbplatser. Men som konsumenter är du alltid nöjd med kvaliteten på det du får?

Har du någonsin försökt köpa hörlurar online? Förutom utseendet finns det praktiskt taget inget annat du kan jämföra med. Har du någonsin upplevt att hörlurarna som du beställde online, som skickades en vecka senare, inte visade sig riktigt leva upp till vad du hade hoppats på?

Det finns dock sätt att skilja ut vilken hörlur som fungerar för dig och en inte. Precis som du kan jämföra RAM med datakraft, megapixlar med kamera kvalitet och lagring med antalet bilder när du köper en telefon, finns det några kriterier som du faktiskt kan jämföra med för att se till att hörlurarna du beställt är ett  slöseri med pengar.

Vi på HearPro har mångårig expertis i att förstå de små nyanser som måste övervägas när vi väljer rätt hörlurar för olika ändamål och miljöer. Därför har vi analyserat olika användningsområden och atmosfären på ett genomsnittligt kontor och sammanställt en lista över saker du behöver tänka på innan du investerar i enheten.

Här är de saker du måste tänka på när du köper hörlurar till ditt företag online:

 

1. Typ av hörlurar

Du bör vara specifik om vilken typ av hörlurar du vill köpa. Det finns två viktiga typer av detta.

On-Ears

Dessa hörlurar kallas också supra-aural. Även om de är stora, de är inte bekväma när det gäller användning under långa perioder. Dessutom har de flesta hörlurar på örat inte tillräckligt akustiskt skydd, vilket indikerar att människor runt omkring dig tydligt kan höra ljudet. Därför är dessa hörlurar inte särskilt praktiskt på ställen som har mycket störande ljud.

Over-Ears

Dessa är de mest bekväma hörlurar, i särklass, om du skall använda dem en  längre tid. Over-ear ger utmärkt ljudkvalitet; den enda nackdelen är dock att de inte är särskilt kompakta eftersom de är större och jämförelsevis tyngre. Dessa kallas också för circum-aural hörlurar. Denna typ av hörlurar rekommenderas vanligtvis för kontor.

2. Förstärkare

Förstärkaren är det som producerar ljudet i hörlurarna. Den är gjord av järn, talspole och ett membran vanligtvis. Det är ingen tumregel, men ju större förstärkare desto bättre ljud.

3. Känslighet

Om du vill höra hög musik måste du söka efter det i headsetets specifikationer. Känslighet påpekar hur högt ljud hörlurarna kan leverera. De flesta hörlurar har cirka 110 dB / mW, allt som är under 85 dB / mW bör undvikas.

4. Effekt

Effekten som används för att styra en hörlur kallas impedans. De flesta mobila enheter kan leverera den nödvändiga strömmen till hörlurarna, men de med lägre impedans kan behöva maximal effekt för att producera bättre ljud. Många som behöver högre effekt kommer inte att kunna leverera sina 100 procent utan en dedikerad strömkälla. I allmänhet är 16 ohm ett lägsta värde för hörlurar.

5. Frekvenssvar

Frekvenssvar är det frekvensspektrum som kan skapas av en mikrofon, där basljudet är lägre och den övre gränsen är diskant.

De flesta hörlurar tillåter frekvenssvar mellan 20 Hz – 20000 Hz. Om du vill ha mer bas än att välja en som rymmer ett bredare frekvenssvar än genomsnittet.

6. Sladd

Missa inte detta även om du tänker köpa ett Bluetooth-headset. Trots att ett trådlöst headset ser bättre ut och är kompaktare, måste du välja ett beroende på vilken trådlös teknik du använder. Det kan vara antingen Bluetooth eller radiofrekvens.

Bluetooth har vanligtvis en räckvidd på 30 m och låter inte lika bra som de flesta andra trådbundna hörlurar på grund av batteri- eller räckviddsproblem. Gå inte efter en gummibelagd sladd om den är ansluten, eftersom den snabbt trasslar och går sönder tidigt.

7. Bärbarhet

Vanligtvis är bärbarhet inte ett problem – med lätta bärbara datorer optimerar arbetsplatsen så att man enkelt kan förflytta sig i lokalen. Det krävs idag inga ljudisolerade rum. Men tänk på vilket avstånd som du rör dig ifrån källan. Behöver du Bluetooth eller är det bättre med en sladd. 

En sladd ger dig en säkrare uppkoppling och du kommer aldrig att tappa ett samtal pga att tappar kopplingen till din dator. Samtidigt ger Bluetooth en rörlighet som många efterfrågar.

När det gäller att välja rätt hörlurar för dina anställda måste du se till att du får bästa kvalitet, särskilt på grund av det stora utbudet av alternativ som finns. Därför måste du överväga vissa specifikationer som frekvens och bas för att avgöra vilken som passar bäst för dina behov.

Dessutom bör du överväga hur du planerar att använda dina hörlurar och vad du vill uppnå med dem innan du fattar detta beslut.

Om du inte är säker på vilken typ av hörlurar som passar dig, rekommenderar vi att du går igenom våra olika produkter, där beskrivningarna belyser deras starka sidor. Som branschexperter har vi en stor lista med olika typer av hörlurar som passar alla typer av krav. Om du letar efter de bästa hörlurarna för kontor, här är några av våra modeller som du kan tänka på:

 

 

Så vad väntar du på? Börja titta igenom vår produkt för att hitta de perfekta hörlurarna för din arbetsplats idag! Kontakta oss gärna på mail: sales@hearpro.se eller ring på 076- 600 9958.