Trådlösa eller trådbundna hörlurar: vilket är rätt för dig?

Trådlösa eller trådbundna hörlurar: vilket är rätt för dig? | HearPro

Trådlösa hörlurar eller trådbundna hörlurar?

Debatten om trådbundna vs trådlösa hörlurar rasar och visar inga tecken på att snart kommer att upphöra. Marknadsunder-sökningsföretaget Grand View Research har faktiskt uppskattat att den globala efterfrågan på hörlurar fram till 2024 beräknas uppgå till 15,05 miljarder dollar. Detta innebär att när nya, toppmoderna blir tillgängliga kan debatten om trådbundna hörlurar och trådlösa hörlurar bli högre.

Låt oss inse det – det kan vara svårt att välja mellan trådbundna eller trådlösa hörlurar. När det gäller diskussionen om trådbundna vs trådlösa hörlurar, handlar allt om din livsstil och ditt behov.

Med detta sagt finns det vissa egenskaper som du bör tänka på när du bestämmer om trådlösa eller trådbundna hörlurar passar dig. Med många års erfarenhet av hörlurar nischen har vårt team på HearPro gjort djupgående undersökningar för att fastställa fördelarna och nackdelarna med dessa två typer av hörlurar.

Trådlösa vs trådbundna hörlurar: En jämförelse

Ljudkvalité

Trådlösa hörlurar ger en bekväm trådlös upplevelse men du kan stöta på distorsion beroende på din omgivning och avståndet från din källa. Alla system som ger en trådlös signal som matchar frekvensen för signalen som dina trådlösa hörlurar använder kan störas och ljudkvaliteten försämras. Vanligtvis kan detta problem undvikas om du håller din dator eller telefon i närheten.

Batteriv liv

Många trådbundna hörlurar behöver ingen strömkälla. Det betyder att du kan ansluta dem till ett ljudsystem och använda dem när som helst och var som helst. Så länge din ljudkälla har ström så kan du använda dina hörlurar. 

Trådlösa hörlurar har olika batteritid. Batterilivslängden varierar vanligtvis mellan 20 timmar och 30 timmar för trådbundna brusreducerande hörlurar och för vanliga Bluetooth-hörlurar varierar det från 8 timmar till 12 timmar. Men vissa avancerade Bluetooth-hörlurar hävdar att de ger upp till 40 timmars batteritid.

Kompatibilitet

Om du planerar att köpa trådbundna eller trådlösa hörlurar, vill du se till att de är kompatibla med olika ljudsystem. Detta kommer att förenkla för dig att plocka upp hörlurar som du använder för att lyssna på musik, prata på din mobil och mycket mer.

Du kan använda en 3,5 mm-kabel för flera trådbundna hörlurar som hjälper dig att ansluta dem till ett ljudsystem. Länka ena änden av kabeln till hörlurarna och den andra änden till inspelningsenheten så får du de resultat du förväntar dig.

Om du ska använda trådbundna eller trådlösa hörlurar på din mobil, ta en titt på hörlurarna så att de överensstämmer med din enhet. IPhone 7 har inget hörlursuttag och om du inte har iPhone 7-hörlurs adaptern men du kan använda trådlösa Bluetooth-hörlurar på din smartphone.

De flesta smartphones har Bluetooth möjligheter och kan anslutas till trådlösa hörlurar. Det du skall kontrollera på dina  trådlösa hörlurar är kompatibla med de nya Bluetooth-uppdateringarna. Många är bakåtkompatibla med äldre modeller som använder en tidigare Bluetooth-version. Det enda undantaget är smartphones som inte är utformade för att använda Bluetooth Smart, en teknik som saknar grundläggande kompatibilitet med Bluetooth.

Är trådbundna eller trådlösa hörlurar bättre?

Trådbundna och trådlösa hörlurar erbjuder en mängd olika fördelar. Båda typerna av hörlurar har bevisat att  det är enkelt för dig att ansluta till dina ljudenheter. Dessutom finns det hundratals trådbundna och trådlösa hörlurar tillgängliga, vilket ger dig massor av hörlursalternativ att prova.

Det kan vara svårt att välja mellan trådbundna och trådlösa hörlurar och det slutliga beslutet är helt upp till dig. Om du förstår familjens önskemål kan du bestämma hur dina hörlurar kan användas. Du kommer då att begränsa jakten på rätt hörlurar baserat på användning, design smak eller andra faktorer.

När du väljer mellan trådbundna hörlurar och trådlösa hörlurar inser du att valet inte kan gå fel. Trådbundna och trådlösa hörlurar är tillverkade av de bästa komponenterna och är designade för att hålla. På HearPro har vi en mängd olika alternativ för hörlurar som du kan jämföra för att välja den bästa du kan välja mellan. Här är en lista över våra bästa produkter som kan hjälpa dig att lista de bästa hörlurarna från vårt stora sortiment:

Om du har ytterligare tvivel, skulle vi överväga att bläddra igenom alla våra produkter, där vi har belyst fördelarna med produkterna. Så börja surfa och hitta den perfekta matchningen för dig idag!

Kontakta oss gärna på mail: sales@hearpro.se eller ring på 076- 600 9958.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *